Kiinalaiset kämppikset on taas keittiössä, tällä kertaa pilkkomassa lihaa. Kuvittelin jo, että ne on ostanu kokonaisen lehmän, ja haluaa nyt pakastaa sen. Ei sentään, se olikin vaan lammas. Ne on kuulemma pilkkonu eilis illasta asti.

Nyt on tosi outoa aikaa täällä. Mulla on vielä pari tenttiä edessä, vaikka kesä on parhaimmillaan. Sen lisäks jo pitkän aikaa muut vaihtarit on joko päntänny hulluna viimeisiin tentteihinsä tai viettäny läksiäsibileitä ja lähteneet kotiin. Läksiäisiä on joka viikko parit kolmet. Eikä pelkästään vaihtarit kaikkoa, vaan myös suuri osa mun tuntemista saksalaisista, kuka minnekin päin maailmaa vaihtoon. 

Viikko sitten lauantaina tehtiin Eurooppa-kierros. Alotettiin Ranskasta, jatkettiin Sveitsin kautta Norjaan ja muualle Skandinaviaan, sieltä Venäjälle ja Portugaliin, loppuillasta Saksaan ja Itävaltaan. Tän tiivistetyn matkailukokemuksen mahdollisti Europa Park, saksan suurin huvipuisto. Vuoristoratoja riitti, mutta myös jonoja. Kaikkialle sai päivällä jonottaa puolesta tunnista tuntiin, illalla ennen sulkemista selvis jo vähemmällä. Jonot oli usein vielä kätketty hienojen kulissien sekaan, niin  ettei  jonoon mennessä tajunnut kuinka  monta mutkaa jono vielä teki. Kannatti kuitenkin jonottaa. Huvipuiston ylpeys tällä hetkellä on Silver Star vuoristorata, 1,6km pitkä, 2000t painava, maksiminopeus 130km/h, painottomuutta matkan aikana yht. 20s. Ei siinä ihan hirveesti ehtinyt maisemia katella, vaikka aika korkeelle mentiinkin. Illan päätteeks oli mahtava ilotulitus.