Kirjoittelutahti on vähän hiipunut... Kesälukukausi on aluillaan, ollut jo kohta viis viikkoa. Dead-lineja ei vielä pahemmin oo, jotenka aika lupsakasti tulee kursseja suoritettua. Kesälukukauden parhaita puolia on ehdottomasti kaikki hienot kristilliset pyhäpäivät: Huomenna Helatorstai, seuraavan viikonlopun jatkeena Pfingsten-maanantai, sitä seuraavana viikonloppuna Juhan lakkiaiset (suuri juhla täällä!), ja sitä seuraavana viikonloppuna vapaa torstai (äidin synttäreiden kunniaks). Lähellä oli, etteikö oltais lähdetty Singaporeen jonain noista pitkistä viikonlopuista, valitettavasti lennot oli jo täynnä.

Pakko mainita myös Euroviisut! Kukaanhan ei tietenkään tunnusta seuraavansa niitä julkisesti, mutta pari poikaa sain käräytettyä rysän päältä seuraamasta semifinaalia. Pakkohan sitten oli itekin, en mä muuten mutku muutkin... Mun ehdoton suosikki oli Belgia, isojen aurinkolasien, trumpettien ja sateenkaarilavasteiden kanssa. Harmi ettei päässeet jatkoon. Lauantaina kutsuin pari kaveria seuraamaan finaalia. (Järjettömän isosta solusta on ainakin se hyöty, että myös keittiö/olohuoneessa on paljon tilaa telkkarin katteluun). Piilo-Europop-faneja ilmestyikin paikalle sitten vähän isompikin joukko. Mun illan pelasti espanjalaiset bileet, jonne kaikki vieraat kiltisti lähtivät finaalin ratkettua.

Koko huhtikuun täällä oli ihan mielettömän hyvät säät. "Kotimaankiertue" jatkui Wiesbadenista Stuttgartiin ja Metzingeriin, pieneen Outlet-kaupunkiin täynnä halpoja merkkiputiikkeja. Stuttgartin Frühlingsfesteillä oli samaa henkeä kuin Oktoberfesteillä, vaikka ihan samaan tunnelmaan en kuitenkaan päässyt puolen tunnin kiertämisellä ja vohveinsyönnillä.
 591664.jpg
Stuttgartin keskustaa. Salainen ihailijani nimimerkillä T-Mobile lahjoitti mulle tulppaanin.

Stuttgartissa Leutzen kylpylässä pääsin pitkästä aikaa saunomaan. Saunojen ovien pielessä löytyi aina lämpötila ja tuoksu/nimi. Kävin ainakin näissä:
kevytsauna, 45C, vaihtuvan väriset neonvalot, tuoksu unohtui jo
sitruunasauna, 50C, keltainen valo
vihreä tee, 60C, vihreä valo
turkkilainen, eukalyptuksen tuoksuinen höyrysauna
suomalainen sauna, 90C, ei tuoksua, ei valoja. lupa heittää vettä itse, mutta ei löylykiulua eikä kauhaa, ovessa ilmoitettu löylynheittoaika klo 9 illalla
kelosauna, 90C, tehty kelopuista! Ei tuoksua. Mun suosikki. Myös ilmoitettu itselöylytettäväksi, mutta enhän mä uskaltanut alkaa löylykiuluja kyselemään. Pihalta löytyi lumipiste: pieni kone, joka syötti jäämurskaa vatiin.
Käymättä jäi vielä pari, mutta tuskin oli kovin suuri tappio.
591665.jpg
Kylpylän uima-altaassa vastaan tuli yhtäkkiä jääkarhu: Onneks ei seurannut saunaan.

Kiertue jatkui Frankfurtiin, jossa vierähti Wappuviikonloppu porukoiden ja serkkutyttöjen kanssa. Silloin säät vielä suosi, nyt tuokokuussa tuli huhtisateet ja kylmä sää. Viereinen maauimala aukes virallisesti eilen, pian pitänee mennä testaamaan sekin.



(PS. Muistaako joku muu yläasteen/ lukion äikäntunneilta saadut ohjeet hyvistä aineotsikoista, kuten "Mietteitä elämästä", "Jo muinaiset Kreikkalaieset tiesivät...")